Holting Marke Twekkelo

Op 20 juni 2019, de langste dag van het jaar, vond de eerste holting van de Marke Twekkelo plaats, uiteraard in de wei. Het bestuur heeft de aanwezigen bijgepraat over de recente ontwikkelingen onder het genot van een drankje en een smakelijke hap. Daarnaast heeft het gezelschap gezamenlijke een boomplant activiteit volbracht, waarbij de samenwerking tussen jong en oud uitstekend was. 

 

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een wandelpad dat over de Marke gronden loopt, Het pad, dat bereikbaar is via de Strootsweg en de Twekkelerweg, is tijdens de holting in gebruik genomen. Het wandelpad is onderdeel van het unieke netwerk van stiewelpaden in Twekkelo.


Het eerste perceel

Op 9 november 2018, heeft de Marke Twekkelo het eerste natuurperceel op naam gekregen. In bijzijn van onder andere de certificaathouders, heeft de notarismevrouw Ellen Oonk van Kuhlmann, Westerhoff & De Kok Notarissen gezorgd voor de akte van levering die werd getekend op locatie, in de wei. Het perceel van de Marke is geduid met een echte ouderwetse markesteen die is onthuld door de heren Patrick Welman en Marcel Elferink.


Inwoners Twekkelo worden zelf eigenaar van natuurgebied

Uitzending van TV Oost over de Marke Twekkelo:

 

Fragment 1

 

Fragment 2